Eclere cu crema vanilie sau lamaie

de marcelika in Prajituri, 21 Feb 2013 | 6664 vizualizari

 

sunt preferatele familiei mele si sper din tot sufletul sa va placa!
eu am facut compozitie dubla si am umplut frigiderul de craciun, spre bucuria familiei !

 

INGREDIENTE

  • compozitie eclere:
  • o cana ulei (sau untura )
  • o cana si jumatate apa
  • doua cani faina
  • 10 oua
  • putina sare
  • crema:
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet margarina
  • 5 linguri faina
  • o cana zahar
  • esenta de lamaie sau rom
  • glazura:
  • ciocolata menaj (300 g)
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema vanilie sau lamaie:

Se face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci:

Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se amesteca. In timp ce fierbe pe foc laptele se adauga "şodoul" din lapte si faina peste si se amesteca energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase (eu am pus 5 linguri mai pline cu faina).

Se lasa la rece, abia cand se raceste se adauga esenta de rom/lamaie , dupa preferinte...Eu am folosit esenta rom si razatura de lamaie, in combinatie, a fost placuta la gust.

Aluat eclere:

Se pune la foc apa, uleiul sau untura si  sarea. Cand incepe sa fiarba punem toata faina dintr-o data si amestecam energic. Lasam 10 minute sa se mai raceasca, adaugam pe rand cate un ou si amestecam permanent. Compozitia finala trebuie sa fie de consistenta unei creme groase.

Se umple posul cu compozitie si se " toarna" in tava eclerele (lungi de 6-7 cm sau choux-uri rotunde ). Se introduc in cuptorul incins. ATENTIE ! NU se umbla la cuptor decat dupa ce incep sa miroasa si se observa prin geam ca sunt umflate si au o crusta aurie.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar si se taie pe latura cea mare pe orizontala doar pe jumatate, adica se taie un capac dar nu de tot. Se umplu cu crema (tot cu posul), daca nu va descurcati sa tineti in mana stanga coaja de ecler si in drepta sa aveti posul cu crema, puteti sa la umpleti cu lingura, nu e problema.

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga 3-4 linguri de ulei pentru luciu, se amesteca continuu pentru a nu se lipi cumva de vas si se trec eclerele prin glazura. Se pot orna cu frisca....eu nu am mai avut timp, le-am lasat asa de data aceasta.

POFTA BUNA !

 

 

TIPS-URI

1

daca am fost in criza de timp am folosit crema de vanilie sau de lamaie de la dr oetker......e ft buna!

2

din aceasta compozitie si pot face mini-eclere si choux a la creme

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema vanilie sau lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura